Leírás
India Monsooned Malabar
100% arabica
Származás: India-Karnataka,Western Ghats
Tengerszint feletti magasság: 1100-1200 m
Szüret: október-február
Feldolgozási eljárás: monszun eljárás
Ízhatás: Egyedülálló édes-fűszeres jelleg, lágy íz és zamat uralja ezt a közepes testességel és savassággal rendelkező kávét. Mindezeket a füstös, földes aroma teszi felejthetetlenné.
Sokan nem tudják, de Indiában nem őshonos a kávé. Egy legenda szerint az 1600-as években Baba Budan szerzetes zarándoklatáról hazatérve csempészte magával a kávé szemeket az akkori kávé világ központjából Jemenből. Ezzel megalapozva az indiai kávéültetvényeket.
Az 1800-as években kávéval megrakott hajók várakoztak, majd indultak hosszú útjukra, hogy elérjék Európa kikötőit.A több hónapig tartó szeles és nedves út alatt a zöld kávé színe és mérete is megváltozott, sárgás és duzzadtabb kávészemek érkeztek meg.
A kereskedelem fejlődésével, a fából készült hajók eltűnésével lettek figyelmesek arra hogy a megérkezett kávék nem rendelkeznek az eddig tapasztalt és szeretett ízvilággal.
Kifejlesztették a Monszun-eljárást. A kávébabokat nyitott raktárakba tárolják a monszún idelye alatt, ezzel elérve a nedves és szeles körülményeket, mint anno a tengeri szállítás során.
A növényt már széles körben termesztik az ország területén.A Malabar régióból származó kávé az egyik legkülönlegesebb.
Innen származik a név India Monsooned Malabar.