Leírás
Kolumbia
100% arabica
Származás: Kolumbia
Tengerszint feletti magasság: 1520-1650 m
Szüret: október-február
Feldolgozási eljárás: mosott, napon szárított
Ízhatás:Jelentős test- és közepes savtartalma kandírozott gyümölcs, érett szilva és szárított datolya emlékeivel. Hosszan tartó utóíz étcsokoládé és mazsola
Jelentős test- és közepes savtartalma kandírozott gyümölcs, érett szilva és szárított datolya emlékeivel. Hosszan tartó utóíz étcsokoládé és mazsola
Kolumbia a világ harmadik legnagyobb kávétermelője, 100 % arabica kávét termel.A földrajzi és éghajlati adottságok tökéletesek az arabica cserjék számára, Közép és Dél-Amerika országaira jellemző ez az adottság, mégis sok különbség van ízvilágban.A kolumbiai kávéra jellemző a kiegyensúlyozottság mind minőségben és ízvilágban.
Érdekességnek számít, hogy a világ minden pontjára szinte kizárólag jó minőségű kávéját szállítják, ezért a helyi lakosságnak marad a silány minőség. Életükbe a kávéfogyasztás mégis fontos szerepet játszik, egy jó beszélgetés során, a munka közbeni megpihenés során, vagy a reggeli nap indításnál.