Leírás
RUANDA
100% arabica
Származás: Ruanda
Tengerszint feletti magasság: 1400-1800 m
Szüret: március-július
Feldolgozási eljárás: mosott, napon szárított
Ízhatás:Intenzív test, erős savassággal és juharszirupos édességgel
A ruandai kávétermesztés története rövid, de gazdag.
Ruandába - ahogyan a legtöbb dél-afrikai országba - a kávé a gyarmatosítók által érkezett.
Az éghajlat tökéletes a kiváló minőségű kávék termesztésére, a nagy tengerszínt feletti magasság és a vulkanikus eredetű dombok talaja gazdag tápanyagokban, a rajtuk termő kávé íze kiváló, elsősorban arabica fajtákkal, ezen belül főleg a Bourbonnal találkozunk.
A Bourbon kávéfákat kézzel szüretelik, majd a cseresznyét kiválasztják, fermentációs tartályokba helyezik, majd felemelt afrikai ágyakon megsütik.
Ruanda az elmúlt években mindenkit pozitívan meglepett, de ettől a csodálatos országtól mindenképpen még több várható!