Leírás
Dominika Honey
Származás: Dominikai Köztársaság
Szüret: október-január
Feldolgozási eljárás: Honey
Tengerszint feletti magasság: 1100 m. tengerszint felett
Ízhatás: Kiegyensúlyozott testű kávé, kakaós alapon, karamellizált gyümölcs és kandírozott narancs jegyekkel. Utóízét keksz és
datolya jellemzi.
Egy igazán hihetetlen ínyenc kávé.
A Karibi térségen fekvő Dominikai köztársaság tökéletes természeti adottságokkal rendelkezik a minőségi kávé termesztéséhez.
A magas hőmérséklet és páratartalom, a hegyvidéki talaj, és az óceán, amely hűs szellőt és felhőket hoz, megvédve a cserjéket
a túlzott napsütéstől. A sok esőzésnek köszönhetően pedig a kávécseresznyék a érési ideje lelassul, ami szintén hozzájárul a
jobb minőségű kávébabok termesztéséhez.
Az országban különböző területeken termesztett kávé más-más tulajdonságokkal rendelkezik. Kínálatunkban megtalálható
Baharona magas területein termesztett kávét tartják a legfinomabbnak.
A pulped natural másnéven honey eljárás eredménye egy kevésbé savas és enyhébben testes, intenzíven édes és komplex ízvilág.
Az eljárás a bab szárítás előtti ragacsos, mézszerű érzetéről kapta a nevét.
A gyümölcshúst eltávolítják a babról, de a pektin réteget rajta hagyják. Ez a nyálkaréteg nagy mennyiségű szacharózt (cukrot) és savakat tartalmaz, ami a Honey eljárás folyamatának kulcsa.