Leírás
Guatemala
100% arabica
Származás: Guatemala,Santa Rosa
Tengerszint feletti magasság: 1400 méter
Szüret: december-március
Feldolgozási eljárás: mosott, szárított
Ízhatás: közepes testű, közepesen savanyú, a friss gyümölcsök, például az őszibarack és a füge jegyei összefonódnak a virágokkal, és kakaó és friss mandula utóízévé fejlődnek
Guatemalában kiváló minőségű kávé terem, köszönhető ez az éghajlati és a domborzati adottságoknak.Sokféle ízvilágú kávét termesztenek, nemhiába tartozik egy-egy termőterület termése a világ legjobb és legdrágább kávéja közé.Ennek másik oka, hogy az ország kistermelői több tradicionális arabica kávéfajtát megőriztek. A kávéültetvények 500-5000 m tengerszint feletti magasságban fekszenek, más és más természeti adottságokkal, ezért van az hogy a kávék sokszínűsége a kiegyensúlyozott fűszeres-virágos-csokoládés ízvilágtól egészen a citrusos-illatos testes kávékig terjed.
Nem csak az ízvilág kiemelkedő, hanem a minőség is, ami szigorú szabályozás eredménye.A névben található SHB (Strictly Hard Beans) jelölés az egyik legmagasabb minőségi osztályt jelenti, ide csak a kiváló minőséget képviselő, szigorúan kemény kávészemek kerülhetnek.