Leírás
ETIOPIA
100% arabica
Származás:Ethiopia, Oromia Guji régióból
Tengerszint feletti magasság: 2000 méteres
Szüret: október-december
Feldolgozási eljárás:mosott, napon szárított
Ízhatás:Közepes testű, kiemelkedő savasságú, virágos jegyekkel és narancsra és bergamottra emlékeztető citrus aromákkal.
Etiópia afrika legnagyobb kávétermesztő országa, amit a kávé őshazájának is tartanak. Arabica kávét termesztenek, amik sokfélesége jellemző, markáns ízjegyek, főleg virágos-citrusos aroma . Kávénk a Sidamo vidékről származik, ami Etiópia déli részén található és az ország legtermékenyebb tartománya, 1600-2000 méter tengerszint felett termelik a kávét, ideális a csapadékmennyiség, a hőmérséklet, és az ásványi anyagokban gazdag talaj.
Kávé a gazdaságok mellett a legtöbb család kertjében is megtalálható, amit hagyományos módon pörkölnek, darálnak és főznek meg. Ez szinte már egy ceremónia ami az etióp kultúra része.