Leírás
Származás: Nicaragua
Tengerszint feletti magasság: 1350m
Feldolgozási eljárás: Honey
Szüret: Január-március
Tökéletes termőterületről beszélünk, ha Nicaragua esik szóba, a Közép-Amerikai országok közül itt találhatók a legmagasabb a kávé ültetvények, 600-1500m tengerszint feletti magasságokon. A kávé ízvilágát befolyásolja még a trópusi klíma és a vulkanikus talaj. A családi vállalkozások ezen kívül a tökéletes ízvilág elérése érdekében egzotikus őshonos fafajok árnyékába, mint például avokádó vagy a narancs ültetik az arabica fajtákat. A magas fekvő ültetvények és a fák adta árnyéknak köszönhetően lassabban érnek a kávécserjék, és lassabban érnek be a kávécseresznyék. A nicaraguai kávé éppen ezért kiváló minőségű, ízes, édeskés, gyümölcsös.
A kávébabokat Nicaragua egy családi gazdaságában termesztik.
A termelők minőségi kávé előállítására törekednek, nagy hangsúlyt fektetve a környezetvédelem és a fenntarthatóság fontosságára. A 3 generáción át öröklődő kávé szeretete és gondoskodásának eredménye ez a gyönyörűen telt testű édes kávé.
Ízében Tejcsokoládé, barackkompót és citromfű jegyekben gazdag, csodálatosan szirupos egy csésze eszpresszóban.Gyönyörűen telt testű édes kávé.
Vélemények
Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!