Leírás
Nicaragua
100% arabica
Származás: Nicaragua
Tengerszint feletti magasság: 600-1100 m
Szüret: november-március
Feldolgozási eljárás: mosott
Ízhatás:Fantasztikus ízek kavalkádja a szájban.Édeskés csokoládé íz keveredik a citrusos gyümölcsökével, mindez közepes savassággal párosul.
Tökéletes termőterületről beszélhetünk mikor Nicaragua esik szóba, a Közép-Amerikai országok közül itt találhatók a legmagasabban a kávé ültetvények, 600-1500 m tengerszint feletti magasságokon.A kávé ízvilágát ezen kívül befolyásolja még a trópusi klíma és a vulkanikus talaj. A családi vállalkozások ezen kívül a tökéletes ízvilág elérése érdekében egzotikus őshonos fafajok árnyékába mint például az avokádó vagy a narancs ültetik az arabica fajtákat.Az fák árnyékában lassabban nönek a kávécserjék és lassabban érnek be a kávécseresznyék.A nicaraguai kávé éppen ezért jó minőségü, ízes, édeskés,gyümölcsös.