Leírás
Származás:Burundi
tengerszint feletti magasság: 1200-2000m
Feldolgozási eljárás: Mosott
Ízhatás: fűszeres kakaó finom eper és fekete cseresznye
Burundi afrikai ország, mely a kontinens keleti részén, Ruanda, Tanzánia és a Kongói Demokratikus Köztársaság között helyezkedik el. Burundi magasföldi területei, vulkanikus talaja, és éghajlata ideális feltételeket biztosít a minőségi kávé termesztéséhez.
Több, mit 800.000 burundi család érintett a kávéművelésben, ezért is törekednek minőségi kávé termelésére, mert ez többletjövedelmet jelent a családoknak. Burundiban nincsenek nagy kávékomplexumok. A kávét nagyszámú kisgazdálkodó termeszti.
Illatában virág csokor, csészében enyhe mandarin savasság jellemzi. Ízében fűszeres kakaó finom eper és fekete cseresznye jegyekkel keveredik. Utóíze édes karamell.
A Burundi kávé tiszta, lágy, finom, és tökéletesen kiegyensúlyozott ízben és savasságban.